21 0600 7779
Κύπρου 50 - Αγία Παρασκευή
Δευτ. - Σαβ. 19.00 - 23.59 Κυρ. 12.00 - 16.30
a
Back to top
a
Learn

NAMA

Chinese Restaurant & Sushi Bar

Your Choice Since 1991

NAMA SIGNATURE

Το κάθε πιάτο κρύβει και μια ιστορία, μια ματιά στο παρελθόν, αλλά και στις παραδόσεις άλλων τόπων, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ.
a

Η κινέζικη κουζίνα είναι  νόστιμη, ελαφριά και υγιεινή. Δεν χρησιμοποιούν βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται δεν ξεπερνά τις 3-4 κουταλιές.
Το τσιγάρισμα είναι ένας τρόπος για να μαγειρεύονται μέσα σε λίγα λεπτά, μικρά κομμάτια φαγητού σε δυνατή φωτιά. Επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι μικρός, θα πρέπει να έχετε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια. Κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος ανακατεύετε συνέχεια το φαγητό, ενώ η φωτιά θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατή.

Ο πρωταρχικός τύπος sushi αναπτύχθηκε πρώτα στη νοτιοανατολική Ασία, περίπου τον 7ο αιώνα μ.Χ. και διαδώθηκε μέχρι την  Ιαπωνία. Το όνομα sushi προέρχεται από ένα αρχαϊκό γραμματικό τύπο που σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για να περιγράψει το φαγητό. Sushi κυριολεκτικά σημαίνει «με ξινή γεύση»!

Η βιετναμέζικη μαγειρική αποτελεί ένα κράμα εξαίσιων μαγειρικών συστατικών. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αποτελεί μια από τις πιο ισσοροπημένες και υγιεινές διατροφές!!